OUDER EN KIND

OUDER EN KIND

Ouder en kind weekend

Ben jij een vader of moeder die eens een speciale activiteit met je zoon of dochter wil ondernemen? Hoe uniek is het om even uit de hectiek van het gezin te stappen en met 1 van je kind(eren) de natuur in zijn puurste vorm te beleven, samen vuur maken, een hut bouwen en erin slapen als je wilt en durft. De nacht doorbrengen midden in het bos. Kan ook in een tentje natuurlijk. En je leert een hoop bushcraft vaardigheden die ervoor zorgen dat je na dit weekend nooit meer zomaar door een bos kan lopen zonder vanalles te ontdekken. Tijdens dit weekend gaan we in ieder geval het volgende doen:
– Een onderkomen bouwen van takken en bladeren.
– Handige knopen leren, voor bijvoorbeeld het opzetten van een tarp.
– Vuur maken zonder lucifers of aanstekers.
– Eetbare en bruikbare wilde planten leren herkennen en opeten.
– Je eigen wildernis maaltijd en ontbijt maken.
– Veilig leren werken met een mes en een zaag.
– Water leren vinden en zuiveren.

Het weekend begint op zaterdag 10:00 en eindigt op zondag op 15:00 en vindt plaats in de bossen rond Nijmegen. Wij verzorgen alle maaltijden, koffie, thee en water en je gaat ook zelf ermee aan de slag. Voor dit weekend vragen we een vergoeding van € 150,- per koppel, dat is een ouder met een kind. De leeftijd die we geschikt vinden is vanaf ca. 10 jaar (in overleg)

Dit jaar doen we voorlopig 1 weekend op 11 en 12 juni.  Er is ruimte voor maximaal 7 koppels dus wees er snel bij!

Er zijn op dit moment nog 2 plekken vrij!

Ik heb een basis workshop bushcraft gevolgd bij jullie. In een mooie en rustige omgeving hebben we de basis technieken van de het bushcraft behandeld en een maaltijd klaar gemaakt met ingredienten uit de omgeving.  Een echte aanrader voor zowel de beginnende als de ervaren bushcrafter. En het helpt ook wel dat Philip’s enthousiasme heel erg aanstekelijk werkt.

We hebben een leuk en wisselend programma gehad in een mooie omgeving. Silvan die dat heel leuk doet en totaal niet op de klok kijkt, heel fijn om zo onthaast een kinderfeestje te mogen vieren! Reacties van de kinderen; ‘dit is de mooiste dag van mijn leven’ en ‘leukste kinderfeestje ooit’. Dat zegt genoeg toch? -Petra-

Wij (5 studenten) uit België hebben een zeer leerrijke dag initiatie bushcraft gehad met Philip. Zowel het vuur maken, bouwen van shelter etc hebben we nadien zelf gegeven aan medestudenten uit onze opleiding lichamelijke opvoeding en outdoor. Dit met een zeer goed resultaat tot gevolg! Bedankt Philip voor deze leerrijke ervaring!!

Philip heeft op een leuke manier op het personeelsfeest van Waterschap De Dommel ons de beginselen bijgebracht van bushcraft. Wat heb je nodig om je eigen vuur te maken met een vuurboog, waar moet je op letten bij het verzamelen van hout en het belangrijkste hoe maak en houd je een vuurtje. Aanrader voor iedereen die weer eens iets anders wil

Afgelopen zondag hebben jullie onze zoon en zijn 7 vrienden, allen 10 en redelijk ongeleide projectielen, twee en een half uur weten te boeien! Het eten van brandnetels, het wassen van je handen met kastanjebladeren, het schieten met pijl en boog op een wild zwijn, het bouwen van een hut, het heeft ze allemaal van het begin tot het eind gefascineerd. En de worstjes? die hebben nog nooit zo lekker gesmaakt! Ook mijn man en ik hebben genoten van jouw kennis en verhalen en de rust die je uitstraalde. Kortom, een absoluut succes en een aanrader voor iedereen ( een van de jongens riep al: dit wil ik ook doen met mijn eigen kinderfeest)