EETBARE WILDE PLANTEN

EETBARE WILDE PLANTEN

Eetbare wilde planten

Wil je weten waar de oorsprong van je blaadje sla uit de supermarkt ligt? Van welke planten kun je geneeskrachtige thee zetten? Of wondjes effectief behandelen? Hoe herken je de meest algemene plantensoorten, waarvan er zomaar vijf of tien van op een vierkante meter te vinden zijn, allemaal eetbaar en gezond?

Na het volgen van deze cursus hoef je nooit meer salade mee naar een picknick te nemen. Je plukt het gewoon zelf. Wordt ook een Wildplukker!

Tijdens een workshop wildplukken leer je algemene wilde, eetbare planten herkennen, proeven, ruiken en plukken. Al wandelend door een prachtige omgeving leren we allerlei mooie, gezonde en verassende eigenschappen van de planten om ons heen. Je leert het landschap zien en lezen als onze voorouders, de jager/verzamelaars

Je hoeft echt geen planten ”freak” te zijn om een hele lekkere en verassende salade te kunnen verzamelen met gezonde en geneeskrachtige plantensoorten. Of een aanvulling te maken op je boterham met kaas, als je door de weilanden loopt of in het stadspark zit. Zelfs in je eigen tuin kun je na het volgen van deze cursus een paar onkruiden grissen, die je gerechten verrijken of een culinaire touch eraan geven.

Tijdens de cursus “eten uit de natuur” leer ik je in 3 uur een 20 tot 30 planten/struiken/bomen, die je overal kunt vinden en die heel makkelijk te herkennen zijn. Ik geef je tips en laat je een paar heerlijke gerechten zelf klaarmaken als afsluiting van de dag. Koffie, thee en wilde lunch zijn dus inbegrepen.

Je verrijkt je kennis, je bent even lekker buiten met je neus in de planten en je proeft dingen die onze voorouders 5000 jaar geleden dagelijks verzamelden. De planten smaken nog steeds verrassend goed! De cursus is inclusief koffie, thee en een door jezelf geplukte wilde lunch waarbij we al het moois uit de natuur combineren met de gangbare keuken. Die combinatie met het decor van de natuur levert zeker een verassende en smakelijke lunch op!

De cursus wordt gegeven in het prachtige landschap van Beek-Ubbergen, op een van de mooiste stuwwallen van Nederland. Kijk in de agenda wanneer er een cursusochtend is. Dit najaar staan er geen workshops meer op de agenda. Voor groepen vanaf 15 personen kunnen we een workshop op maat samenstellen.

De kosten voor deze cursusochtend bedragen € 25,- per persoon. Minimum aantal deelnemers 6, maximum aantal deelnemers 15
Start om 9:30. Einde 12:30.

Ik heb een basis workshop bushcraft gevolgd bij jullie. In een mooie en rustige omgeving hebben we de basis technieken van de het bushcraft behandeld en een maaltijd klaar gemaakt met ingredienten uit de omgeving.  Een echte aanrader voor zowel de beginnende als de ervaren bushcrafter. En het helpt ook wel dat Philip’s enthousiasme heel erg aanstekelijk werkt.

Wij (5 studenten) uit België hebben een zeer leerrijke dag initiatie bushcraft gehad met Philip. Zowel het vuur maken, bouwen van shelter etc hebben we nadien zelf gegeven aan medestudenten uit onze opleiding lichamelijke opvoeding en outdoor. Dit met een zeer goed resultaat tot gevolg! Bedankt Philip voor deze leerrijke ervaring!!

Afgelopen zondag heb ik een fijne ‘wildplukwandeling’ gevolgd. Met een groepje enthousiastelingen en onder leiding van Philip hebben we jonge paardenbloemblaadjes, klaverbloempjes en blaadjes, zevenblad, brandnetels en nog veel meer wilds geplukt. Op een mooie plek hebben we soep, pesto en salades gemaakt. En opgegeten natuurlijk. Erg lekker! Een bijzondere ervaring. Ik heb dit cadeau gekregen voor mijn verjaardag en de gevers voorgesteld om het nog een keer met hen te doen. Ze zijn, na mijn verhalen, helemaal enthousiast. Bedankt Philip!! -Diane-

De workshop bushcraft gevolgd bij Philip en Mariëlle, Wat kan je veel leren en zien in een ochtend. Het bos bij beek Ubbergen, wat ik al een van de mooiste stukjes natuur vond, is nu nog interessanter geworden na de info die jullie ons hebben verteld. Wildeplanten, paddenstoelen, dierensporen, shelter bouwen, vuur maken in een nat bos en dan een heerlijk bakkie zelf gemaakte koffie of  thee. Oh ja en je eerste insecten eten bij de koffie!!  Goed verzorgde workshop vol interessante informatie.

Wij hadden op 18 oktober een wildplukavontuur in de bossen bij Beek dat bijzonder geslaagd genoemd kan worden. Philip als enthousiaste en deskundige verteller, geinteresseerde groep mensen en een lekkere en leuke maaltijd. Dank je wel en we bazuinen het rond. -Annemieke-

Het was voor ons een heel aangename samenwerking. Jullie zorgden voor een perfecte voorbereiding waar wij ons hoofd niet over hoefden te breken. Alle afspraken verliepen vlot en correct. En bovenal waren jullie de meest sfeervolle buitenactiviteit van de dag. En als kers op de taart, of beter gezegd de saus op de worst waren jullie nog 3 heel sympathieke kerels! -Gemeente Zwijndrecht, België-

Na de cursus ‘eetbare wilde planten’ is geen wandeling meer hetzelfde. Ik struin ieder weiland en iedere berm af op zoek naar wat eetbaars. Erg leuk! Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de smaak, bijzondere eigenschappen en beetje geschiedenis van de planten om ons heen.

Wat een leuke heerlijke wildpluk dag hebben wij gehad. Fijne wandeling, goed verzorgd met koffie en eindigen met lekker eten.
Heerlijke recepten die we zeker vaker gaan maken. Erg verrassend dat er zoveel eetbaars in mijn tuin groeit! Bedankt!

Wat een verrassend leuke en leerzame workshop! Veel planten gezien en geproefd tijdens een mooie korte wandeling. Heel veel leuke en nuttige informatie over de, niet alleen eetbaarheid van bepaalde planten maar ook over hun geneeskrachtige werking. Als afsluiting heerlijk geluncht met wat we allemaal verzameld hadden. Lekker bakje koffie/thee erbij, was allemaal prima verzorgd. Een echte aanrader!! Dank je wel voor de leuke leerzame ochtend.