Bushcraft workshop met overnachting in het bos

Bushcraft workshop met overnachting in het bos

Bushcraft workshop met overnachting in het bos

Tijdens dit weekend laat je je vertrouwde bed en huis achter en trek je je met zo min mogelijk middelen terug in het bos. Een unieke manier om te ontdekken hoe het is om een nacht onder de sterrenhemel te slapen, onder een tarp met een zelfgemaakte maaltijd boven het vuur. Kamperen als een jager verzamelaar, als onze voorouders. Ga jij de uitdaging met jezelf aan? Wat komt er dit weekend aan bod:
kennis maken met de elementen van bushcraft en overleven;  water, vuur, voedsel en onderdak
Leer een eigen onderkomen bouwen met een stuk zeil en touw en leer hoe je een waterdichte en comfortabele hut maakt van takken en bladeren.

Leer onmisbare knopen waar je je hele leven plezier van hebt.
Je leert een aantal eetbare wilde planten herkennen en gebruiken en hun medicinale eigenschappen
Hoe zoek je slim naar geschikt hout voor je vuur, hoe maak je vuur, altijd in elke omstandigheid en zonder lucifers? Hoe maak je vuur met een vuurboog en met verkoold katoen en vuurslag?

Woodcraft;  maak je eigen lepel uit een mooi stuk hout. Hiervoor leren we je de technieken aan om dit zelf te kunnen en na het weekend heb je er wellicht een nieuwe verslaving bij!
Hoe verzamel je water, hoe kook je op houtvuur en hoe laat je alles weer achter alsof je er nooit geweest bent?

Dit weekend duurt vanaf zaterdag 10:00 tot zondag 12:00. Voor dit weekend betaal je €75,- Koffie, thee, water en avondmaaltijd en ontbijt behalve de lunch op zaterdag zijn inbegrepen in de prijs.
Minimaal 6 personen en maximaal 15. Minimale leeftijd voor dit weekend is ca. 12 jaar (in overleg). Na aanmelding en betaling krijg je meer informatie toegestuurd over paklijst, route etc.
We houden dit weekend op 18 en 19 juni en op 9 en 10 juli.

Ik heb een basis workshop bushcraft gevolgd bij jullie. In een mooie en rustige omgeving hebben we de basis technieken van de het bushcraft behandeld en een maaltijd klaar gemaakt met ingredienten uit de omgeving.  Een echte aanrader voor zowel de beginnende als de ervaren bushcrafter. En het helpt ook wel dat Philip’s enthousiasme heel erg aanstekelijk werkt.

We hebben een leuk en wisselend programma gehad in een mooie omgeving. Silvan die dat heel leuk doet en totaal niet op de klok kijkt, heel fijn om zo onthaast een kinderfeestje te mogen vieren! Reacties van de kinderen; ‘dit is de mooiste dag van mijn leven’ en ‘leukste kinderfeestje ooit’. Dat zegt genoeg toch? -Petra-

Wij (5 studenten) uit België hebben een zeer leerrijke dag initiatie bushcraft gehad met Philip. Zowel het vuur maken, bouwen van shelter etc hebben we nadien zelf gegeven aan medestudenten uit onze opleiding lichamelijke opvoeding en outdoor. Dit met een zeer goed resultaat tot gevolg! Bedankt Philip voor deze leerrijke ervaring!!

Philip heeft op een leuke manier op het personeelsfeest van Waterschap De Dommel ons de beginselen bijgebracht van bushcraft. Wat heb je nodig om je eigen vuur te maken met een vuurboog, waar moet je op letten bij het verzamelen van hout en het belangrijkste hoe maak en houd je een vuurtje. Aanrader voor iedereen die weer eens iets anders wil

Afgelopen zondag hebben jullie onze zoon en zijn 7 vrienden, allen 10 en redelijk ongeleide projectielen, twee en een half uur weten te boeien! Het eten van brandnetels, het wassen van je handen met kastanjebladeren, het schieten met pijl en boog op een wild zwijn, het bouwen van een hut, het heeft ze allemaal van het begin tot het eind gefascineerd. En de worstjes? die hebben nog nooit zo lekker gesmaakt! Ook mijn man en ik hebben genoten van jouw kennis en verhalen en de rust die je uitstraalde. Kortom, een absoluut succes en een aanrader voor iedereen ( een van de jongens riep al: dit wil ik ook doen met mijn eigen kinderfeest)