EEN NACHT IN HET BOS

EEN NACHT IN HET BOS

Een overnachting in het bos

Wil je met je team eens echt iets anders? Wil je ze bedanken voor hun prestaties met een onvergetelijke ervaring? Met deze Bushcraft overnachting halen we je teamleden zeker uit hun comfortzone en begeleiden we ze naar een ervaring die ze dichtbij zichzelf brengt en dichtbij de natuur. Je neemt in ieder geval je eigen slaapzak mee en een matje.

Samen koken
Jullie komen na werktijd aan of we combineren deze dag met aanvullende workshops, bijvoorbeeld eetbare wilde planten zoeken, een vuur competitie of zelf je onderkomen bouwen. Als het vuur aan is gaan we samen koken op het centrale vuur. En we maken de heerlijkste gerechten in grote soepketels en pannen.

Kampvuur gesprekken
We zetten lekker koffie en thee en praten eens goed bij als de avond valt. Het kampvuur is onze centrale plek onder de tipi. Sinds we jagers en verzamelaars zijn voeren we praktische gesprekken gedurende de dag (kantoortijd/jacht) en ontstaan de diepgaande gesprekken altijd ‘s avonds rond het kampvuur. Dat is al duizenden jaren zo. Laat het vanavond over je heen komen.

Stiltemomenten/Bezinning/meditatie
Het bos nodigt je ook uit om jezelf even terug te trekken. Heb je wel eens een uur op 1 plek midden in het bos stil gezeten en geluisterd naar je innerlijke stemmen en de geluiden om je heen? Vandaag kan het! We kunnen dit kosteloos begeleiden gedurende de dag.

Overnachten in het bos
En dan zoek je je plekje op die wij al hebben voorbereid op je komst. Of misschien heb je hem zelf die dag al gebouwd. Je slaapt vannacht onder de sterrenhemel. Heb je dit al eens vaker gedaan? Misschien is het wel de eerste keer in je leven! Welterusten!

Samen wakker worden en ontbijten
’s ochtends pruttelt de koffie en is er hete thee en een lekker ontbijtje. We praten na over de ervaringen die je hebt opgedaan en genieten nog even van het wakker worden in de natuur.

Opruimen, leave no trace
We zijn te gast in de natuur en laten haar ook zo achter. Als we weggaan zie je hooguit wat platgelopen gras. We lopen terug naar de bewoonde wereld en nemen afscheid.

Willen jullie dit eens meemaken? In Groesbeek hebben we een locatie die geschikt is voor maximaal 15 personen. Elders in het land komen we ook graag. Dan kijken we samen de opdrachtgever  wat de mogelijkheden zijn.

De overnachting in het bos in Groesbeek is voor relatief kleine groepen van 10 tot 20 personen vanwege de rust in het bos waar we verblijven. vanaf €95,- p.p.

Ik heb een basis workshop bushcraft gevolgd bij jullie. In een mooie en rustige omgeving hebben we de basis technieken van de het bushcraft behandeld en een maaltijd klaar gemaakt met ingredienten uit de omgeving.  Een echte aanrader voor zowel de beginnende als de ervaren bushcrafter. En het helpt ook wel dat Philip’s enthousiasme heel erg aanstekelijk werkt.

Wij (5 studenten) uit België hebben een zeer leerrijke dag initiatie bushcraft gehad met Philip. Zowel het vuur maken, bouwen van shelter etc hebben we nadien zelf gegeven aan medestudenten uit onze opleiding lichamelijke opvoeding en outdoor. Dit met een zeer goed resultaat tot gevolg! Bedankt Philip voor deze leerrijke ervaring!!

Philip heeft op een leuke manier op het personeelsfeest van Waterschap De Dommel ons de beginselen bijgebracht van bushcraft. Wat heb je nodig om je eigen vuur te maken met een vuurboog, waar moet je op letten bij het verzamelen van hout en het belangrijkste hoe maak en houd je een vuurtje. Aanrader voor iedereen die weer eens iets anders wil

Afgelopen zondag heb ik een fijne ‘wildplukwandeling’ gevolgd. Met een groepje enthousiastelingen en onder leiding van Philip hebben we jonge paardenbloemblaadjes, klaverbloempjes en blaadjes, zevenblad, brandnetels en nog veel meer wilds geplukt. Op een mooie plek hebben we soep, pesto en salades gemaakt. En opgegeten natuurlijk. Erg lekker! Een bijzondere ervaring. Ik heb dit cadeau gekregen voor mijn verjaardag en de gevers voorgesteld om het nog een keer met hen te doen. Ze zijn, na mijn verhalen, helemaal enthousiast. Bedankt Philip!! -Diane-

De workshop bushcraft gevolgd bij Philip en Mariëlle, Wat kan je veel leren en zien in een ochtend. Het bos bij beek Ubbergen, wat ik al een van de mooiste stukjes natuur vond, is nu nog interessanter geworden na de info die jullie ons hebben verteld. Wildeplanten, paddenstoelen, dierensporen, shelter bouwen, vuur maken in een nat bos en dan een heerlijk bakkie zelf gemaakte koffie of  thee. Oh ja en je eerste insecten eten bij de koffie!!  Goed verzorgde workshop vol interessante informatie.

Wij hadden op 18 oktober een wildplukavontuur in de bossen bij Beek dat bijzonder geslaagd genoemd kan worden. Philip als enthousiaste en deskundige verteller, geinteresseerde groep mensen en een lekkere en leuke maaltijd. Dank je wel en we bazuinen het rond. -Annemieke-

Het koken op een zelf gestookt vuurtje in de buitenlucht was een mooie manier om de leden van onze groep eens op een andere manier te leren kennen. Iedereen kon een passende taak vinden om een bijdrage aan de maaltijd te leveren. Een heel geslaagde en leerzame middag afgesloten met een heerlijk maal. -Nikhef, Amsterdam-

Het was voor ons een heel aangename samenwerking. Jullie zorgden voor een perfecte voorbereiding waar wij ons hoofd niet over hoefden te breken. Alle afspraken verliepen vlot en correct. En bovenal waren jullie de meest sfeervolle buitenactiviteit van de dag. En als kers op de taart, of beter gezegd de saus op de worst waren jullie nog 3 heel sympathieke kerels! -Gemeente Zwijndrecht, België-

Als teamuitje dit jaar een hele middag eten bereid op open vuur. In pannen, ketels, rookovens en Dutch Ovens de heerlijkste gerechten gemaakt. Dit alles werd begeleid door Philip en zijn team. Wat een leuke ervaring was dat! Het hele team heeft genoten, we hebben lekker gegeten en er was genoeg ruimte tijdens het koken voor een gezellige noot en om te kijken wat anderen aan het doen waren. Als je eens wat anders wilt dan de standaard teamuitjes, dan is dit zeker een aanrader! -Medtronic, Plc.-

volwassen mannen en vrouwen werden weer nieuwsgierige jongetjes en meisjes die vrolijk een vuurtje stookten, getalenteerde collega’s lieten hun houtsnijwerken en kookkunsten zien. Kortom, het was een fantatische, gezellige, ontspannen, culinaire en leerzame dag. We zijn naar huis gegaan met een grote dosis kennis van de natuur, wildernisvaardigheden en kookkunsten.  -BP Asset, Construction en Maintenance team-

We hebben kunnen genieten van een avontuurlijke kooksessie met enthousiaste begeleiding. De deelnemers waren zeer tevreden over de activiteit en hebben lekker gegeten. -gemeente Oisterwijk-

Na de cursus ‘eetbare wilde planten’ is geen wandeling meer hetzelfde. Ik struin ieder weiland en iedere berm af op zoek naar wat eetbaars. Erg leuk! Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over de smaak, bijzondere eigenschappen en beetje geschiedenis van de planten om ons heen.

Wat een leuke heerlijke wildpluk dag hebben wij gehad. Fijne wandeling, goed verzorgd met koffie en eindigen met lekker eten.
Heerlijke recepten die we zeker vaker gaan maken. Erg verrassend dat er zoveel eetbaars in mijn tuin groeit! Bedankt!

Wat een verrassend leuke en leerzame workshop! Veel planten gezien en geproefd tijdens een mooie korte wandeling. Heel veel leuke en nuttige informatie over de, niet alleen eetbaarheid van bepaalde planten maar ook over hun geneeskrachtige werking. Als afsluiting heerlijk geluncht met wat we allemaal verzameld hadden. Lekker bakje koffie/thee erbij, was allemaal prima verzorgd. Een echte aanrader!! Dank je wel voor de leuke leerzame ochtend.

Samen vuurtje stoken en kokkerellen in de kou en lekker weer opwarmen bij het vuur met een heerlijke maaltijd: de perfecte omstandigheden om elkaar nog beter te leren kennen. -Royal Haskoning-DHV-

Dank je wel! De walnoten vond ik echt fantastisch! Met een lekker stukje oude kaas of geitenkaas, niet te versmaden! De bushcraft dag, dat was zeker geslaagd!  Mij zie je niet meer bij de AH om groenten te halen! Het park  ziet er na deze middag met Philip nooit meer hetzelfde uit.  – Movares-