BUITEN KOKEN OP HOUTVUUR

BUITEN KOKEN OP HOUTVUUR

Buiten koken op houtvuur

Tijdens deze workshop buiten koken op houtvuur gaan jullie met het hele team zelf aan de slag om je heerlijke diner te bereiden. Wij nemen eerlijke ingrediënten mee en onze vuurtafels, driepoten, rookovens en meer.
Tijdens outdoor cooking workshops leer je koken met zwaar gietijzer op houtvuur; de Dutch ovens. Klik hier voor onze flyer.

In elk jaargetijde komen we op bijna alle plekken in Nederland met een avontuurlijke, robuuste buitenkeuken om samen een mooie dag te creëren.  Tijdens de buitenkook workshops zijn er verschillende mogelijkheden om andere onderdelen in te passen, bijvoorbeeld een combinatie met wildplukken; eetbare wilde planten verzamelen om er vervolgens mee te gaan koken. We kunnen de uitdaging aangaan om vuur te maken met primitieve hulpmiddelen, zoals onze voorouders het elke dag voor elkaar kregen. Lukt jou dat ook nog?

We gaan een aantal mooie gerechten maken in deze grote pannen en na een paar uurtjes spelen met vuur en mooie ingrediënten genieten we rond het houtvuur van een heerlijke maaltijd. Soep, stoofpotten, toetjes, vegetarisch en heerlijk vlees, het kan allemaal. Maar je moet wel zelf aan de slag voor je eten!

Het eten is in ieder geval heerlijk. Vegetarische verfijnde soepen, stoofpotten waar je U tegen zegt, spareribs waarbij het vlees van de botten valt, Marokkaanse tajines met goddelijk lamsvlees, vegetarische smaaksensaties, verassende toetjes, koffie en bovenal gezelligheid. Een workshop buiten duurt zolang je wilt, maar meestal tussen de 3 en 4 uur. We komen op bijna elke locatie in Nederland. Een arrangement is te boeken vanaf  ca. 15 personen tot maximaal 100.

Voor buiten koken op houtvuur hanteren we de volgende tarieven:
– 15 tot 20 personen vanaf €48,- euro p.p.
– 20 tot 30 personen vanaf €38,- euro p.p.
– 30 personen en meer vanaf €34,- p.p.

prijzen zijn excl. 21% BTW

Ik heb een basis workshop bushcraft gevolgd bij jullie. In een mooie en rustige omgeving hebben we de basis technieken van de het bushcraft behandeld en een maaltijd klaar gemaakt met ingredienten uit de omgeving.  Een echte aanrader voor zowel de beginnende als de ervaren bushcrafter. En het helpt ook wel dat Philip’s enthousiasme heel erg aanstekelijk werkt.

Wij (5 studenten) uit België hebben een zeer leerrijke dag initiatie bushcraft gehad met Philip. Zowel het vuur maken, bouwen van shelter etc hebben we nadien zelf gegeven aan medestudenten uit onze opleiding lichamelijke opvoeding en outdoor. Dit met een zeer goed resultaat tot gevolg! Bedankt Philip voor deze leerrijke ervaring!!

Philip heeft op een leuke manier op het personeelsfeest van Waterschap De Dommel ons de beginselen bijgebracht van bushcraft. Wat heb je nodig om je eigen vuur te maken met een vuurboog, waar moet je op letten bij het verzamelen van hout en het belangrijkste hoe maak en houd je een vuurtje. Aanrader voor iedereen die weer eens iets anders wil

De workshop bushcraft gevolgd bij Philip en Mariëlle, Wat kan je veel leren en zien in een ochtend. Het bos bij beek Ubbergen, wat ik al een van de mooiste stukjes natuur vond, is nu nog interessanter geworden na de info die jullie ons hebben verteld. Wildeplanten, paddenstoelen, dierensporen, shelter bouwen, vuur maken in een nat bos en dan een heerlijk bakkie zelf gemaakte koffie of  thee. Oh ja en je eerste insecten eten bij de koffie!!  Goed verzorgde workshop vol interessante informatie.

Het koken op een zelf gestookt vuurtje in de buitenlucht was een mooie manier om de leden van onze groep eens op een andere manier te leren kennen. Iedereen kon een passende taak vinden om een bijdrage aan de maaltijd te leveren. Een heel geslaagde en leerzame middag afgesloten met een heerlijk maal. -Nikhef, Amsterdam-

Het was voor ons een heel aangename samenwerking. Jullie zorgden voor een perfecte voorbereiding waar wij ons hoofd niet over hoefden te breken. Alle afspraken verliepen vlot en correct. En bovenal waren jullie de meest sfeervolle buitenactiviteit van de dag. En als kers op de taart, of beter gezegd de saus op de worst waren jullie nog 3 heel sympathieke kerels! -Gemeente Zwijndrecht, België-

Als teamuitje dit jaar een hele middag eten bereid op open vuur. In pannen, ketels, rookovens en Dutch Ovens de heerlijkste gerechten gemaakt. Dit alles werd begeleid door Philip en zijn team. Wat een leuke ervaring was dat! Het hele team heeft genoten, we hebben lekker gegeten en er was genoeg ruimte tijdens het koken voor een gezellige noot en om te kijken wat anderen aan het doen waren. Als je eens wat anders wilt dan de standaard teamuitjes, dan is dit zeker een aanrader! -Medtronic, Plc.-

volwassen mannen en vrouwen werden weer nieuwsgierige jongetjes en meisjes die vrolijk een vuurtje stookten, getalenteerde collega’s lieten hun houtsnijwerken en kookkunsten zien. Kortom, het was een fantatische, gezellige, ontspannen, culinaire en leerzame dag. We zijn naar huis gegaan met een grote dosis kennis van de natuur, wildernisvaardigheden en kookkunsten.  -BP Asset, Construction en Maintenance team-

We hebben kunnen genieten van een avontuurlijke kooksessie met enthousiaste begeleiding. De deelnemers waren zeer tevreden over de activiteit en hebben lekker gegeten. -gemeente Oisterwijk-

Samen vuurtje stoken en kokkerellen in de kou en lekker weer opwarmen bij het vuur met een heerlijke maaltijd: de perfecte omstandigheden om elkaar nog beter te leren kennen. -Royal Haskoning-DHV-

Dank je wel! De walnoten vond ik echt fantastisch! Met een lekker stukje oude kaas of geitenkaas, niet te versmaden! De bushcraft dag, dat was zeker geslaagd!  Mij zie je niet meer bij de AH om groenten te halen! Het park  ziet er na deze middag met Philip nooit meer hetzelfde uit.  – Movares-